5 folk å følge på YouTube

I dette innlegget skal jeg omtale folk jeg selv abonnerer på på YouTube og som jeg tror dere også vil finne interessante.

Jeg ser på mye forskjellig på YouTube, men siden jeg poster dette på bloggen min har jeg bestemt meg for å holde meg til politiske kanaler som har et noen beslektet ståsted som det jeg selv skriver fra.

La oss begynne:

1. Sargon of Akkad

Sargon er den YouTuber-en jeg har fulgt lengst, jeg begynte å se på kanalen hans sommeren 2015.

Sargon startet å produsere videoer i 2013, hans to første videoer heter “Anita Sarkeesian Doesn’t Understand People” og “Anita Sarkeesian Doesn’t Understand Words”.

Begge rettet mot den feministiske videospillkritikeren Anita Sarkeesian og hennes videoserie “Tropes Vs. Women” som kom ut tidligere samme år.

Siden har Sargon vært en politisk kommentator med kritikk av identitetspolitikk som hovedemne.

I 2014 var han en sentral skikkelse i Gamergate-kontroversen, men i senere år har han skiftet fokus og begynt å konsentrere seg om andre politisk saker.

I juni 2018 annonserte Sargon at han hadde meldt seg inn i UKIP (United Kingdom Independence Party) sammen med “Count Dankula” og Paul Joseph Watson og siden har mange av videoene på kanalen hans handlet om kampen for “no deal” Brexit.

Lenke til kanalen: https://www.youtube.com/user/SargonofAkkad100

2. Lauren Chen

Lauren Chen er politisk kommentator YouTuber som tidligere gikk under navnet “RoamingMillenial”.

Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror den første videoen jeg så fra henne var “Why I’m Not A Feminist”1, en video som var en del av “WomenAgainstFeminism”-kampanjen.

Chen sin kanal ligner på mange måter på Sargon sin, men til forskjell fra Sargon, som omtaler seg selv som venstreorientert, er hun i tillegg konservativ og en mer tradisjonell høyre-skikkelse.

Jeg greier ikke å fastslå nøyaktig tidspunkt, men for ikke lenge siden ble Chen ansatt av det amerikanske, konservative medieselskapet “The Blaze” og begynte å markedsføre kanalen sin som et “show” tilknyttet dette selskapets nett-tv satsningen.

Det siste der er ikke en utviklingen jeg er særlig begeistret for, men jeg setter fortsatt pris på hennes eldre videoer.

Lenke til kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCLUrVTVTA3PnUFpYvpfMcpg

3. Top Hats and Champagne

Top Hats and Champagne (forkortet: “Thac”) er en gaming YouTuber som startet karrieren sin med å lage komiske og sketchpregede videoer om PC-Vs.-Konsoll-krigen der han tok et tydelig standpunkt for PC-siden.

De fleste av de tidlige videoene hans var episoder av en serie han kalte “Stupid Console Peasant Quotes” som besto i å lese utsagn fra “konsollbønder” (slaviske tilhengere av konsoll-siden) og å tilbakevise disse på en humoristisk måte.

Disse gamle videoene er fremdeles favorittene mine blant alt han har laget og jeg vender stadig tilbake til innholdet han produserte i 2015.

I likhet med Sargon var og er Thac pro-gamergate og han har også laget flere videoer som retter kritikk mot feminismen.

I tillegg er Thac en forbrukeraktivist som ofte har kritisert selskaper innen spillindustrien for forbrukerfiendtlig praksis.

Lenke til kanalen: https://www.youtube.com/user/sparrowtm

4. Po the person

Jeg oppdaget opprinnelig Po sin kanal rundet den tiden da “Google-memoet” og James Damore var aktuelt.

Jeg fikk videoen “A Female Engineer’s Thoughts on James Damore”2 anbefalt på YouTube-forsiden og fordi denne falt i smak har jeg abonnert på kanalen hennes siden.

Jeg liker Po sitt innhold veldig godt og jeg vurderte å plassere henne høyere på listen, men dette er tross alt topp fem, så det er ganske hard konkurranse.

Po er gjennomtenkt og flink til å ha originale “takes” på ting, når hun uttaler seg om noe ser hun ofte saken fra en unik vinkel og kommer med noe helt annet enn det andre har sagt tidligere.

Po er, dessverre, også tilhenger av den kanadiske psykologen Jordan B. Peterson, en mann jeg personlig ikke kan fordra, men det er et emnet for et annet innlegg.

Heldigvis, på grunn av gjennomtenktheten jeg tidligere nevnte har hun kritisert en del av Petersons feiltrinn og er ikke så blind som mange av hans andre fans.

Lenke til kanalen: https://www.youtube.com/channel/UCanlsRNBJGgtGaRN7tzJsAQ

5. Slimebeast

Slimebeast er en forfatter av “creepypasta”, en nettbasert skrekksjanger. Han er best kjent for historiene “Abandoned by Disney”, “Whimsey Wood” og “Funnymouth”.

Han har lenge hatt en konflikt med Mr. Creepypasta, den største creepypasta personligheten på YouTube.

Konflikten bunner ut i at Mr. Creepypasta angivelig skal ha lest historiene til Slimebeast og flere andre forfattere høyt i videoene sine og tjent penger på disse gjennom reklame uten å spørre om tillatelse til å bruke dem.

Konflikten har over tid vokst til å involvere samtlige av Mr. Creepypasta sine kolleger som Slimebeast også har anklaget for ugjerninger av varierende alvor.

De fleste videoene hans består i drøfte og å legge frem bevis tilknyttet de ovennevnte sakene.

Jeg vil beskrive Slimebeast som en vakthund som forsvarer creepypasta mot store navn som tror de eier sjangeren på grunn av høye seertall og derfor tror seg berettiget til å utnytte mindre bidragsytere og egne fans for penger.

Lenke til kanalen: https://www.youtube.com/user/slimystories

Vel, det var listen min.

Til slutt vil jeg avslutte med noen “honorable mentions”: Styxhexenhammer666, Morally Grey, The Distributist, Alfsvoid og Barbara4u2c.

Kilder

  1. Link: https://www.youtube.com/watch?v=B7onZE83hM8
  2. Link: https://www.youtube.com/watch?v=R9SzOkOHzmM

Legg igjen en kommentar